VACCINATIE TEGEN COVID-19 - ALLE INFORMATIE OVER VACCINEREN
Zorg en Gezondheid is volop bezig een vaccinatieprogramma uit te werken. We onderzoeken hoe zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Op een veilige manier. Ook praten we met verschillende partijen over waar je een vaccinatie zal kunnen krijgen. Mogelijk start het vaccinatieprogramma al in januari 2021. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

VOLGORDE VAN VACCINATEREN

Zodra er een goedgekeurd vaccin is tegen het coronavirus, zijn er niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen eerst aan de beurt, gevolgd door zorgmedewerkers die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met COVID-19-patiënten. Als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

BESCHIKBAARHEID, VEILIGHEID EN WERKING

Vlaanderen heeft zicht op vaccins van minimaal 5 verschillende vaccinontwikkelaars. Alle vaccins bevinden zich momenteel in de laatste of voorlaatste testfase. Daarna moeten het Europees Medicijn Agentschap (EMA) en het FAGG oordelen over de doeltreffendheid, kwaliteit en veiligheid. Zo'n 8 miljoen Belgen zullen zich kunnen laten vaccineren.

WAAROM VACCINEREN BELANGRIJK IS

Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Lees er meer over op https://www.laatjevaccineren.be/ziektes/covid-19(laatst gewijzigd:18-12-2020)
Nieuws /