NIEUWE DIENSTVERLENING BIJ OCMW JABBEKE - TEGEMOETKOMING KOSTEN PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING T.G.V. COVID-19
Het coronavirus laat niemand onberoerd. Zowat iedereen heeft het moeilijk met de noodzakelijke én herhaalde coronamaatregelen. De persoonlijke en maatschappelijke impact zijn groot: zorgverleners moeten zware prestaties leveren, bedrijven zien de economische gevolgen met lede ogen aan,

Heel veel mensen zijn ook angstig: ze willen niet ziek worden, ze vrezen beslissingen zoals isolatie of quarantaine, jong én oud heeft het lastig.

De Vlaamse en Federale overheid kenden de voorbije maanden belangrijke subsidies toe aan de lokale besturen om mede-ondersteuning te krijgen bij de aanpak van de coronacrisissen. OCMW Jabbeke vindt het belangrijk ook aandacht te houden voor het psychisch welzijn. Er is nood aan fysieke én geestelijke gezondheid.

Vanuit deze bekommernis biedt OCMW Jabbeke financiële tussenkomst in de uitgaven voor psychosociale hulpverlening.

Hiervoor gelden slechts een beperkt aantal voorwaarden:
  • Inwoner zijn van Groot-Jabbeke
  • Leeftijd is niet bepalend
  • Ten gevolge van Covid-19 nood hebben aan psychosociale hulpverlening

Er is vrije keuze van psychiater of psycholoog, … De hulpverlener die geraadpleegd wordt, dient wel een erkende professional te zijn.

Bij vragen over deze dienstverlening kan contact worden opgenomen met mevr. Inge Welvaert, deskundige sociale dienst bij OCMW Jabbeke, te bereiken via tel 050/81.01.85, of e-mail inge.welvaert@jabbeke.be.

Adresgegevens OCMW


OCMW Jabbeke
Caverstraat 16
8490 Jabbeke=
algemeen tel.: 050/81 01 80
e-mail: ocmw@jabbeke.be

(laatst gewijzigd:9-12-2020)
Nieuws /