SLECHTHOREND OF DOOF IN TIJDEN VAN MONDMASKERS
Mondmaskers zijn het nieuwe normaal. Ook voor de meer dan 600.000 Vlamingen die doof of slechthorend zijn. Daarvan communiceert bijna 99 procent in gesproken taal. Zij maken gebruik van allerhande hoorhulpmiddelen om te kunnen blijven functioneren. Kleine kanttekening: een hoortoestel werkt niet zoals een bril en is bovendien in veel gevallen onzichtbaar. Dit zal bij slechthorende/dove mensen nooit het normale gehoor vervangen. Liplezen en een aangepaste communicatie als aanvulling zijn dan ook nodig.

BUTTON


Een aantal jaren geleden nam AHOSA vzw het initiatief om samen met Printhut een button te ontwerpen die slechthorende personen kunnen dragen. Meer info hierover kun je vinden via deze website.

MONDMASKER MET BEDRUKKING


Printhut maakt bedrukte mondmaskers voorzien van de print 'ik liplees en versta je niet met een mondmasker' of 'ik versta je niet, doof' met universeel symbool voor slechthorend en doof. Je kan ook zelf je kleur en opschrift kiezen. Meer info kun je vinden op deze website.

BEDRUK JE HERBRUIKBARE MONDMASKERS ZELF


Heb je zelf al je eigen herbruikbare mondmasker, dan kan je bij Printhut de opdruk naar keuze bestellen en zelf je eigen mondmasker bedrukken met behulp van een strijkijzer. Meer info kun je vinden op deze website.

STICKER MET UNIVERSEEL DOOF-/SLECHTHOREND SYMBOOL


Sticker met universeel doof / slechthorend symbool voor op wegwerpmondmaskers Wegwerpmondmaskers kan je voorzien van deze ronde stickertjes met universeel doof/ slechthorend symbool, zodat mensen rondom je weten dat ze niet verstaanbaar zijn met mondmasker op. Deze worden gemaakt bij Printhut. Meer info via deze website.

BLIJF OP DE HOOGTE


AHOSA vzw werkt rond één thema: slechthorendheid/doofheid. Hierbij wordt één doel beoogd: inclusie van slechthorende/dove mensen die communiceren in gesproken taal in de samenleving. Op de website www.ahosa.be is er een speciale coronapagina online gezet met meer info rond communicatie, mondmaskers, audiologie, … Je kan AHOSA vzw ook volgen op sociale media. Sharing is caring… Zo helpen we elkaar.(laatst gewijzigd:16-9-2020)
Nieuws /