PROEFPROJECT KNIP DOORNSTRAAT - KENNISGEVING
Stad Brugge wenst in het kader van de verkeersleefbaarheid in de Doornstraat (het sluipverkeer en de snelheid van het wegverkeer) een proefproject uit te voeren, met een zogenaamde 'knip' voor het gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Jagersdreef.

Omdat het traject Doornstraat-Bosweg in het Provinciaal plan ingeschakeld wordt als bovenlokale functionele fietsroute, wat betekent dat dit een belangrijke fiets-as is voor het woon-werk- en woonschool- verkeer tussen Jabbeke/Snellegem/Varsenare en Brugge-Sint-Andries/Stationsomgeving Brugge, is dit meteen ook een proefopstelling hiervoor.

Stad Brugge is wel van plan om de verkeersknip uitzonderlijk open te stellen bij voetbalmatchen van Club Brugge en Cercle Brugge, voor het organiseren van een vlot verkeersverloop.

Dit proefproject wordt nu gepland in de periode van 14 augustus tot 13 november 2020. De proef zal uitgebreid geëvalueerd worden met verkeerstellingen en een bewonersbevraging. Op basis daarvan kan Stad Brugge dan beslissen of dit permanent wordt ingevoerd.

Dit is dus belangrijk voor de mobiliteit in uw buurt. Wij organiseren naar het einde van het proefproject eveneens een bewonersbevraging die basis kan zijn voor een gemeentelijk standpunt.(laatst gewijzigd:27-7-2020)
Nieuws /