MONDMASKERS VANAF 11 JULI VERPLICHT IN VERSCHILLENDE BINNENRUIMTES
Het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft donderdagavond 9 juli beslist dat het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag 11 juli verplicht is in verschillende binnenruimtes. Na overleg met de experten van de GEES heeft het Overlegcomité nu beslist om dat advies te volgen. Vanaf zaterdag wordt het dragen van een mondmasker verplicht in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea, banken en bibliotheken.

"Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties", zegt het kabinet van premier Sophie Wilmès in een mededeling.

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie.

Mondmaskers zijn niet verplicht voor kinderen jonger dan twaalf en er zijn bijzondere bepalingen voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen. Een elektronische Nationale Veiligheidsraad zal vrijdag de beslissingen van het Overlegcomité valideren.

Het gemeentebestuur Jabbeke verdeelt vanaf maandag stickers omtrent het dragen van mondmaskers bij de handelaars en winkeliers. Wie de sticker reeds wenst te downloaden kan dit via mondmaskerswinkel.pdf.(laatst gewijzigd:8-7-2020)
Nieuws /