HERVATTING AVONDLIJNEN VERVOERSMAATSCHAPPIJ DE LIJN
De Nationale Veiligheidsraad heeft op 24 april een gefaseerde heropstart aangekondigd. De light lockdown werd vanaf 4 mei in fases (onder voorbehoud van de evolutie van het ziektebeeld) afgebouwd. Vanaf 4 mei reed vervoersmaatschappij De Lijn opnieuw volgens de normale dienstregeling zoals op een schooldag met uitzondering van de specifieke versterkingsritten voor scholieren. Deze zullen pas opnieuw rijden op het ogenblik dat de scholen opnieuw opstarten en de versterking nodig is in functie van het aantal verplaatsingen.

Vanaf 4 mei werd een mondmasker dragen verplicht voor alle reizigers ouder dan 12 jaar.
  • De Lijn behoudt de richtlijn rond social distancing op de voertuigen en ook het achteraan opstappen blijft behouden. De achterdeur van de bus zal spontaan worden geopend, waardoor reizigers de knop niet dienen aan te raken.
  • Op alle bussen komt een ketting ter hoogte van het eerste wiel (in vervanging van de linten die momenteel gebruikt worden) zodat de reizigers niet tot bij de chauffeur kunnen komen en niet te dicht bij de chauffeur gaan zitten. De Lijn voorziet een ketting die makkelijk los kan om in geval van nood de voordeur toch te kunnen gebruiken.
  • Geen cash op de voertuigen blijft de norm.
  • De chauffeurs van de Lijn zorgen ervoor dat de bussen en trams regelmatig goed verlucht worden.
  • De Lijn blijft ook inzetten op het extra en grondig poetsen van de voertuigen met focus op de stuurposten en de ‘gevoelige’ onderdelen in het reizigersgedeelte zoals de handgrepen en de drukknopen.

Hou er rekening mee dat De Lijn geen cash meer aanvaard op de bussen & trams en in de Lijnwinkels. Sommige Lijnwinkels zijn mogelijk gesloten door ziekte van onze medewerkers. Raadpleeg steeds de openingsuren. Kan je niet terecht in je vertrouwde Lijnwinkel? Dit zijn je alternatieven:

Gezien de heropstart van de horeca vanaf 8 juni en het vooropgestelde sluitingsuur van 1 uur is beslist om ook de latere ritten op vrijdag en zaterdag opnieuw te laten rijden.

Voor de Avondlijnen Brugge betekent dit het rijden volgens de normale dienstregeling. Dit wil zeggen dat de laatste ritten op vrijdag en zaterdag vertrekken vanuit Brugge omstreeks 2.10 uur. Voor de Avondlijnen Oostende betekent dit de laatste ritten op vrijdag en zaterdag vertrekken vanuit Oostende omstreeks 1.30 uur. De laatste ritten met vertrek uit Oostende omstreeks 2.30 uur zullen voorlopig nog niet uitgevoerd worden.

Vanaf 5 juli zal lijn 42 Brugge – Breskens opnieuw volgens de normale, grensoverschrijdende dienstregeling uitgevoerd worden door De Lijn en Connexxion. Overstappen in Westkapelle zal dan niet langer nodig zijn.(laatst gewijzigd:6-6-2020)
Nieuws /