BEDELING GEMEENTELIJKE MONDMASKERS VOLTOOID
Woensdag 20 mei 14u30 werd gestart met de bedeling van de gemeentelijke mondmaskers. De mondmaskers voor de 6- tot 12-jarigen werden nog niet geleverd en worden aanvullend bedeeld, net als de federale mondmaskers. Mocht u evenwel nog geen mondmaskers hebben ontvangen, ons personeel en talrijke vrijwilligers zijn druk in de weer om dit zo spoedig als mogelijk te realiseren. We danken u alvast voor uw begrip.De Nationale Veiligheidsraad heeft recent aangekondigd dat het dragen van (stoffen) mondmaskers een belangrijke rol zal spelen bij de versoepeling van de maatregelen vanaf 4 mei. Het dragen van een mondmasker zal immers verplicht worden op het openbaar vervoer en voor iedereen vanaf 12 jaar.

Ook op de werkvloer zal een mondmasker verplicht zijn als er geen anderhalve meter kan gegarandeerd worden. In een latere fase zullen mondmaskers ook verplicht zijn op school, voor kinderen vanaf 12 jaar en voor het personeel.

De gemeente Jabbeke nam het initiatief om 14.000 mondmaskers te bestellen (waarvan 1000 mondmaskers voor de leeftijd 6-12 jaar). De bestelling maakt deel uit van een groepsaankoop in samenwerking met onder meer de stad Brugge, de gemeente Zedelgem en de gemeente Beernem. De bestelling werd na een uitgebreid marktonderzoek geplaatst bij een firma die zowel op het vlak van prijs, kwaliteit als levertermijn de beste garanties bood.

LEVERINGSTERMIJN EN BEZORGTERMIJN

De gemeente Jabbeke verwacht de mondmaskers omstreeks 18 mei. Na een keuringsprocedure en de nodige verdeeltijd wordt vooropgesteld dat de mondmaskers op 20 mei bij de bevolking in de bus zullen vallen. Elke inwoner krijgt op die manier een gratis stoffen en wasbaar mondmasker in zijn/haar bezit. Hierbij zullen meteen ook de filters afgeleverd worden die door de federale overheid voorzien zijn, als deze ons tijdig geleverd kunnen worden, samen met een instructiepagina voor het correct gebruik van het mondmasker en het onderhoud.(laatst gewijzigd:20-5-2020)
Nieuws /