OMBOUW DIGITALE METER VAN START IN JABBEKE
Netbedrijf Fluvius start binnenkort met de plaatsing van digitale verbruiksmeters voor elektriciteit en aardgas in stad/gemeente. Die meters worden geplaatst bij gezinnen met zonnepanelen, met budgetmeters of met een ‘slimme meter’ uit voorbije onderzoeksprojecten. De plaatsing van de digitale meter is verplicht door de overheid.

Elke klant krijgt op voorhand een persoonlijk bericht van Fluvius om een afspraak te maken. Via de website www.fluvius.be/planningschecker kun je ook zelf opzoeken wanneer Fluvius langskomt. De vervanging van een elektriciteits- en aardgasmeter duurt ongeveer een uur. Elke klant krijgt na de plaatsing praktische uitleg en een korte handleiding.

Waarom plaatst Fluvius een nieuwe meter?


De oude, mechanische meters worden binnenkort niet meer gemaakt, dus er moesten sowieso nieuwe meters komen. Ons energielandschap verandert ook erg snel: van centrale productie naar lokale productie en van fossiele naar hernieuwbare energie. Zowel voor gezinnen als voor netbeheerders en bedrijven zijn digitale meters cruciaal om die transitie mogelijk te maken.

Sinds juli 2019 plaatst Fluvius enkel nog digitale meters voor elektriciteit en gas. Wie bouwt of verbouwt en een nieuwe elektriciteits- of gasmeter aanvraagt, krijgt sindsdien automatisch een digitale meter. Bij eigenaars van zonnepanelen, gezinnen met een budgetmeter en met een slimme meter, vervangt Fluvius de meters in de komende jaren gratis.

Meer informatie


Algemene info staat op www.digitalemeter.be
Praktische info staat op www.fluvius.be/digitalemeter(laatst gewijzigd:13-1-2020)
Nieuws /