GROEPSOPVANG DE ZWAANTJES OFFICIEEL INGEHULDIGD
Op 2 januari 2020 opent de nieuwe Groepsopvang De Zwaantjes haar deuren in de Constant Permekelaan 2 te Jabbeke. Onthaalouders Greet Vandepitte, Wendy Vigneron en Melissa Deputter zullen er het beste van zichzelf geven om samen 15 à 16 baby’s en peuters tussen 0 en 3 jaar een warm nest aan te bieden.

Deze groepsopvang valt onder de Dienst voor onthaalouders van OCMW Jabbeke. De nadruk binnen deze dienst lag de voorbije jaren vooral op Gezinsopvang, waarbij onthaalouders individueel de zorg voor baby’s en peuters op zich nemen in de privé woning. Het blijft de bedoeling van OCMW Jabbeke om deze Gezinsopvang verder te ondersteunen en liefst ook uit te breiden.

Het blijkt echter steeds moeilijker om het aantal alleen werkende onthaalouders op aantal te houden. Om deze reden werd gekeken naar andere mogelijkheden zoals bij dit nieuwe initiatief voor Groepsopvang. Hierbij staat het OCMW in voor alle faciliteiten om de opvang te kunnen voorzien. De woning in de Constant Permekelaan 2 bleek mits de nodige aanpassingen, onder leiding van Architect Patrick Naeyaert, een perfecte locatie om deze Groepsopvang in uit te baten. Een lichtrijke leefruimte, 3 ruime slaapkamers en een leuke tuin bieden al het nodige voor de kleine spruitjes. Dit alles in combinatie met het enthousiasme en de nodige ervaring bij de 3 geselecteerde onthaalouders, zal er voor zorgen dat ouders hier met een gerust hart hun goudklompje kunnen toevertrouwen.

De naam De Zwaantjes verwijst niet toevallig naar de drie zwaantjes die terug te vinden zijn in het Wapenschild van Jabbeke en die tot voor kort ook hun naam gaven aan de gemeentelijke zaal De Zwaan in de Dorpstraat.(laatst gewijzigd:17-12-2019)
Nieuws /