INRICHTING VAN FIETSSTRATEN IN DE SCHOOLOMGEVINGEN
Door de gemeenteraad werd in zitting van 2 september 2019 een politiereglement goedgekeurd voor de inrichting van fietsstraten in de schoolomgevingen. Enkele weken terug werden de fietsstraten gerealiseerd in de schoolomgeving van de school van Varsenare. Op dinsdag 4 december werd de aanduiding versterkt door de plaatsing van thermoplastische markeringen op de rijweg.

De verdere aanleg wordt nu ook gerealiseerd aan de andere schoolomgevingen. In de week van 2 tot 6 december worden ook de fietsstraten aangelegd rond de schoolomgeving in de Kapellestraat. Het bevat een zone tussen de Dorpsstraat en de Gistelsteenweg, de volledige Kapellestraat en een deel van de Koffiestraat ten Noorden van de Gistelsteenweg.

De nodige verkeersborden worden geplaatst en worden versterkt door thermoplastische markeringen op de rijweg bij het begin van de fietsstraat.

In een fietsstraat gelden de verkeersregels dat motorvoertuigen toegang hebben tot de fietsstraten maar mogen de fietsers niet inhalen. Tevens mag de snelheid niet hoger liggen dan 30 km/u.

Als de weeromstandigheden gunstig genoeg blijven worden de eerstvolgende dagen de fietsstraten ook ingericht aan de overige vier schoolomgevingen in Jabbeke.(laatst gewijzigd:4-12-2019)
Nieuws /