HARMONIE JABBEKE IN NIEUWE OUTFIT MET STEUN VAN DE GEMEENTE
Afgelopen zondag presenteerde de gemeente Jabbeke de nieuwe uniformen van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke aan het publiek. Het werd een feestelijke muzikale optocht in en rond het centrum, langs de kerk en een fotostop aan het Permekemuseum.

De gemeente gaf vorig jaar groen licht om nieuwe uniformen te ontwerpen. De vorige uniformen waren reeds 23 jaar in gebruik en aan vervanging toe. Bovendien was er door de instroom van nieuwe muzikanten nood aan extra exemplaren. Via een inspraaksessie werd er bij de leden gepolst naar ideeën. Vanuit de muzikanten kwam de vraag naar een verfrissend en comfortabel model. Ook was het wenselijk iets te creëren om zowel zitconcerten te spelen als op straat te marcheren. Aangezien de vereniging binnen en buiten de gemeentegrenzen het muzikale uithangbord van Jabbeke is, is een mooi en verzorgd voorkomen essentieel.

EEN UNIEK ONTWERP


Om dit alles te realiseren koos de gemeente in samenspraak met de harmonie voor de Pittemse ontwerper Riet Bleyaert, gespecialiseerd in uniformen voor blaasorkesten. Zij gaat steeds voor een uniek en persoonlijk ontwerp. Samen kwamen ze tot een in het oog springend uniform met duidelijke verwijzingen naar de gemeente Jabbeke. De zwaan staat herhaaldelijk op het ontwerp. Dat alles tot in de puntjes werd besproken, merken we op met een rode zwaan geborduurd op de mouw van het hemd. De kleuren zwart en zilver, te zien op het wapenschild van Groot-Jabbeke, zitten verwerkt in verschillende accenten. De twee andere kleuren van het wapenschild, blauw en rood, zijn dan weer prominent aanwezig. Rood is ook het huisstijlkleur van de gemeente. Om het geheel af te werken werd eveneens een passende nieuwe vlag en promomateriaal aangeschaft.

EEN GROEIENDE VERENIGING


Momenteel telt de harmonie meer dan 80 actieve leden. Ze blijven inzetten op jeugd, Jong Sint-Cecilia waarbij een tiental leerlingen notenleer hun eerste muzikale stappen in de vereniging zetten. In de drumband is er de laatste jaren ook een nieuwe jongere wind waardoor deze ook nieuwe input kreeg.

Samen vormt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke een muzikale familie van bijna 100 leden tussen 8 en 80 jaar. Het is een plek waar jong en oud dezelfde universele taal van de muziek spreekt. Deze vereniging kan weer een kwarteeuw stralen dankzij de steun en ruimte van de gemeente!(laatst gewijzigd:12-11-2019)
Nieuws /