JABBEKE-APP - EFFICIËNTERE DIENSTVERLENINGVanaf begin november werd de nieuwe gemeentelijke Jabbeke-app uitgerold. De app zorgt ervoor dat inwoners nog beter kunnen worden geïnformeerd en dat de dienstverlening naar een hoger niveau wordt getild. De app die zowel op smartphone als tablet kan worden geïnstalleerd en gebruikt (Android – iOS), wordt het overal bereikbaar communicatiemiddel met de gemeente Jabbeke. Het gemeentehuis is in de toekomst daardoor misschien niet langer een fysieke locatie, maar een praktische app op de smartphone en tablet van onze burgers, handelaars, verenigingen, bedrijven en bezoekers.

De app is verbonden met de achterliggende front- en backoffice en staat automatisch in verbinding met het centraal beheerssysteem. Op deze manier is er een betere en efficiëntere doorstroming, een kortere doorlooptijd bij bijvoorbeeld het aanvragen van documenten (hiertoe werd tevens eerder het nieuwe eGovFlow uitgerold) en een doeltreffende en gebruiksvriendelijke manier van communiceren beschikbaar voor onder meer het maken van een melding, info over activiteiten of wegenwerken in de straat.

Niet alleen het gemeentebestuur, de gemeentediensten, maar ook handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers kunnen via de app communiceren met de inwoners, klanten en leden. Gemeente Jabbeke nodigt dan ook alle handelaars, verenigingen, zorgverstrekkers en geïnteresseerden uit om zich via de Jabb-app te registreren.

Graag zetten we even alle mogelijkheden op een rijtje:

NIEUWS EN VERKEER

Via de app ben je helemaal mee met wat er binnen de gemeente gebeurt: een omleiding, wegenwerken, een noodsituatie, evenementen, gewijzigde reglementen en nog veel meer. Telkens er een nieuws- of verkeersbericht wordt gepubliceerd, krijgt u hiervan een melding (indien gewenst). U kunt de berichten ook volgen, leuk vinden of aanklikken voor meer informatie.
PERSBERICHTEN

Alle berichtgeving die wordt gepubliceerd in de geschreven of digitale pers, komt automatisch in dit overzicht. Ook hier kunt u de berichten ook volgen, leuk vinden of aanklikken voor meer informatie.

DIGIMELDING

Een defecte straatlamp, een losliggende stoeptegel opgemerkt of wenst u een algemene melding te doen? Via de app neem je een foto en via de automatisch meegestuurd gps-coördinaten maak je een duidelijke melding.

MIJN DOCUMENTEN

Voor het aanvragen van tal van documenten gaande van een aangifte van orgaandonatie tot een akte van geboorte en attest van gezinssamenstelling, kunt u met een paar klikken een bezoek aan het gemeentehuis uitsparen.

EVENEMENTEN

Op zoek naar een leuke activiteit, voorstelling of workshop. Hier vind je wat er allemaal te beleven valt in de gemeente en deelgemeenten.

AFVALKALENDER

Wanneer komt de vuilnisophaling in uw straat langs? Check op een vlotte manier de afvalkalender van uw deelgemeente met de bijhorende ophaalronde.

GEMEENTEDIENSTEN

Hier vind je een korte historiek van de gemeente Jabbeke, een overzicht van uw verrichtingen in de app of kunt u rechtstreeks bellen met het gemeentehuis. Daarnaast kunt u een vraag stellen over onze diensten, ziet u alle contactgegevens en openingsuren. Via mijn Jabbeke kiest u makkelijk voor het digitaal thuisloket eGovFlow, het digitaal e-loket mijn Jabbeke of voor het digitaal bibliotheekportaal. Er wordt tevens gewerkt aan een actueel toerismeportaal en een systeem voor zaalverhuur en uitleendienst. Via de knop bibliotheek een boek verlengen of reserveren? Ook dat kan voortaan via de app.HANDELAARS

Een tafel reserveren in een restaurant, een promotie ontvangen of iets bestellen in de winkel. De app is een handige manier om lokale handelaars te ontdekken en met hen te communiceren. In de gemeente vind je binnenkort heel wat winkels, handelaars, bedrijven en horecazaken met wie je je kan koppelen om op de hoogte te blijven of in contact te treden.

Via de app kunnen geïnteresseerde handelaars een eigen mobiele applicatie ontwikkelen, laat je klanten bestellingen plaatsen, afspraken maken of vragen stellen. Personaliseer de app met een eigen ontwerp en wijzig de inhoud 24/24 – 7//7. Stuur je klanten nieuws, aanbiedingen, nieuwe collecties, evenementen,… Check hier de handleiding voor handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers.

VERENIGINGEN

Via de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws van de Jabbeekse verenigingen. Wat ze organiseren of waar ze mee bezig zijn, je ontdekt het hier allemaal. Via de app kunnen de verenigingen communiceren met hun leden. Wil je met je vereniging ook een eigen pagina op de app? Check hier de handleiding voor handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers.

ZORG

Ook zorgverstrekkers kunnen hier hun eigen mobiele applicatie ontwikkelen. Check hier de handleiding voor handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers.


Nieuws /