OKTOBER IS MAAND VAN HET BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER
Voorkomen is beter dan genezen! Laat je daarom tijdig screenen via een bevolkingsonderzoek, je huisarts, werkgever of op eigen initiatief. Informeer je over de betrouwbare mogelijkheden op www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.

De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij. Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep (50 tot en met 69 jaar) behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen.

Wil je weten wanneer je een uitnodiging voor een screeningsmammografie in de brievenbus mag verwachten? Dat kan door via het gratis software-systeem ‘Patient Health Viewer’ gegevens over de bevolkingsonderzoeken te raadplegen. Download het programma via www.bevolkingsonderzoek.be. Je hebt een eID, kaartlezer en je pincode nodig.

Indien je meer wil weten over het bevolkingsonderzoek, kun je gratis bellen naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker. Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts of gynaecoloog.

Download hier de animatiefilm.

(laatst gewijzigd:1-10-2019)
Nieuws /