HOU JE STRAAT BLADVRIJ MET EEN BLADKORF
In onze groene gemeente staan heel wat bomen op het openbaar domein die in de herfst- en winterperiode hun bladeren verliezen. Het is zo dat sinds enige tijd de inwoners zelf een bladkorf aanmaken en de opgeruimde bladeren in een bladkorf aanbieden, waarna de dienst gemeentewerken het ingezamelde bladafval komt ophalen.

Om nog vlotter te werken is door het gemeentebestuur beslist om de nodige materialen om een bladkorf aan te maken gratis ter beschikking te stellen. Het pakket bestaat uit 6 m gaasdraad van 0,80 m hoog, 2 ijzers voor vastzetten van de draad, 4 sluitklemmen en een veiligheidslint. Deze materialen kunnen opgehaald worden op het containerpark tijdens de openingsuren vanaf zaterdag 24 november.

De bladkorven zijn enkel bestemd voor bladeren die je op de openbare ruimte verzamelt. Je eigen groen- en bladafval mag je er niet in deponeren. Het ledigen van de bladkorven gebeurt tijdens de reguliere ophaalrondes, maar onregelmatig geplaatste bladkorven met tuinafval worden niet geledigd en verwijderd.(laatst gewijzigd:13-11-2019)
Nieuws /