NIEUWE AMBULANCE HET VLAAMSE KRUIS VOORGESTELD
Op vrijdag 28 september was er de officiële persvoorstelling van de nieuwe ambulance van Het Vlaamse Kruis. De aankoop kon mede gebeuren door de financiële en logistieke ondersteuning van de gemeente Jabbeke.

Het Vlaamse Kruis Jabbeke is ontstaan in 1968 onder impuls van Omer Demonie, die in dat jaar ook de Jabbeekse Reuzenvereniging oprichtte. De afdeling Jabbeke werkt reeds van bij de oprichting samen met de afdeling Brugge. Anno 2018 is deze samenwerking er nog steeds en werkt men hard om de dienstverlening voor de bevolking te blijven verbeteren.

NOOD AAN EEN NIEUW VOERTUIG


De oorspronkelijke ambulancewagen is momenteel negentien jaar oud en komt hiermee stilaan aan het einde van de verantwoorde diensttijd. Het was evenwel niet opportuun om op korte termijn een nieuw voertuig te verwerven om de contractuele diensten verder uit te voeren.

Dankzij de ondersteuning door de gemeente Jabbeke (75% van de aankoopprijs) en zonecommandant Filiep Dekiere van de hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen (zone 1), kon de aankoop worden gerealiseerd. Met deze nieuwe wagen is Het Vlaamse Kruis opnieuw voor vele jaren een volwaardige speler op de markt van de preventieve hulpdiensten.(laatst gewijzigd:2-10-2018)
Nieuws /