VERKEERSCAMPAGNE 'MODDER OP DE WEG'
Elk jaar zorgt de oogstperiode voor vervuilde wegen tijdens het oogstseizoen. Daarom doet de gemeente mee aan de jaarlijkse campagne van ‘Modder op de weg’.

Doelstelling van deze campagne is de landbouwwegen tijdens de oogstperiode proper en vooral veilig te houden. Als gemeente stellen wij de nodige signalisatie beschikbaar voor alle landbouwers om de weggebruikers te waarschuwen indien de wegen bevuild zijn en worden er duidelijke afspraken gemaakt tussen de landbouwers, gemeente en politie.

In het kader van deze campagne nemen de landbouwers vooral zelf hun verantwoordelijkheid op en zorgen voor een effectieve en veilige manier voor het reinigen van de beslijkte wegen. Zo worden alle weggebruikers gewaarschuwd voor mogelijke gevaren.

De campagne 'Modder op de weg' loopt jaarlijks tot 31 december. De kick-off gaat dit jaar dooro op 19 oktober in Koekelare.

We willen dit jaar het belang van het tijdig melden van modder op de weg benadrukken en de meldingsbereidheid verhogen bij de weggebruikers, om valpartijen en ongevallen te vermijden via het lokale meldpunt of de 1700 en meldpuntwegen.be : zonder incidenten en als er geen verkeersbord staat. Merkt u modder op de weg, staat er geen speciaal ontworpen verkeersbord om de aandacht te trekken: meldt dit hetzij via het lokale meldpunt van uw gemeente hetzij via de 1700 of meldpuntwegen.be.(laatst gewijzigd:27-9-2022)
Nieuws /