BELANGRIJK BERICHT OVER UW LEIDINGWATER
Update: de Watergroep heeft na het uitvoeren van de nodige herstellingsmaatregelen en nieuwe controles beslist om het kookadvies voor de Willemijnenweg (oneven huisnummers) en de Jabbekestraat (even huisnummers) op te heffen.

Update: de Watergroep heeft vastgesteld dat het leidingwater momenteel nog niet aan de bacteriologische drinkwaternormen voldoet. In afwachting van de resultaten van verder onderzoek vragen wij u uit voorzorg het leidingwater te koken voor gebruik van consumptie. Dit betreft volgende adressen in Jabbeke: Willemijnenweg (oneven huisnummers) 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39 en 41 en Jabbekestraat (even huisnummers) 18, 20, 22, 24, 26, 28 en 30.

De nodige herstelmaatregelen worden getroffen om de verontreiniging van het leidingwater weg te werken. Hierdoor werden er spoelacties uitgevoerd op vrijdag 06/07 en in het weekend van 07/07-08/07. Maandag 09/07 staan er onderhoudsacties gepland waarbij het chloorgehalte wordt verhoogd om het distributienet te ontsmetten. Dit kan zorgen voor een chloorgeur bij afname van water. De gebruikte chloorconcentraties houden geen risico in voor de gezondheid. Een groot deel van het chloor zal ook verdampen tijdens het koken.

Zodra het leidingwater terug voldoet aan alle normen, brengt de Watergroep u op de hoogte.

De Watergroep laat weten dat er werd vastgesteld dat het leidingwater van de Jabbekestraat, de Willemijnenweg en de Sarkoheemstraat momenteel niet voldoen aan de bacteriologische drinkwaternormen.

Update: Alle stalen die op woensdag werden geanalyseerd, bleken negatief. Uit preventie worden de maatregelen aangehouden. Op donderdag worden nieuwe stalen genomen. Er wordt verwacht dat - indien de uitslag opnieuw negatief is - de maatregelen zullen worden opgehoffen.

In afwachting van de resultaten van verder onderzoek, wordt verzocht het leidingwater te koken voor gebruik.

Kook uw leidingwater gedurende minimum vijf minuten voor u het gebruikt voor drinken, het bereiden van drank, het bereiden van voedsel (inclusief het wassen van groenten en fruit), het reinigen van open wonden of het tanden poetsen.

Het leidingwater kan wel gebruikt worden voor het douchen en baden, het wassen en afwassen (steriliseer wel flesjes voor babyvoeding voor het gebruik), het schoonmaken en het spoelen van het toilet.

De bewoners werd via een brief op de hoogte gesteld. Vanaf het moment dat er verdere informatie beschikbaar is, zal deze worden gecommuniceerd.(laatst gewijzigd:6-7-2018)
Nieuws /