25 NIEUWE GIDSEN VOOR VLOETHEMVELD
Het verhaal begon voor 25 cursisten in februari 2018, bij de start van de opleiding gids 'Vloethemveld' bij het CVO Spermalie. Met succes hebben zij allen de opleidingsmodule afgewerkt en staan klaar als nieuwe ambassadeur van het Kamp Vloethemveld om bezoekers op een enthousiaste wijze te laten kennismaken met het Kamp Vloethemveld.

Het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij, de gemeente Zedelgem en Jabbeke werken hard aan de droom voor het Vloethemveld. Een belangrijke schakel hierbij is het aanbieden van geleide wandelingen. Er wordt een graduele opbouw van het aantal bezoeken voorzien. Tot voor kort waren dat er nog 8 per jaar. In 2020 zullen tot 100 geleide wandelingen aangeboden worden.

In dit groeiscenario spelen de gidsen, zowel de 3 ervaren gidsen als de nieuwe ploeg een heel belangrijke rol. Met deze ploeg gidsen kan een kwaliteitsvol aanbod worden uitgebouwd naar geïnteresseerde groepen, gezinnen en schoolkinderen.

De opleidingsmodule rond het Vloethemveld werd samen met alle partners ingekleurd en vond plaats binnen het kader van het CVO Spermalie. De cursisten werden ondergedompeld in de bijzonderheden van het gebied op vlak van de rijke geschiedenis, fauna en flora, landschap, EHBO, didactiek, enz. Met deze opleiding beschikken de gidsen over voldoende bagage om met groepen het Kamp Vloethemveld in te trekken en de unieke aspecten te delen.

Onder meer Snellegemnaar Jan Verhelst mocht zijn diploma als Vloethemveldgids in ontvangst nemen.

Reservaties voor de geleide wandelingen in het Kamp Vloethemveld kunnen via de toeristische dienst van Zedelgem (Valerie Ioos - toerisme@zedelgem.be) en Jabbeke (Peter Debusschere - peter.debusschere@jabbeke.be).(laatst gewijzigd:13-6-2018)
Nieuws /