KUNSTACADEMIES GEMEENTE JABBEKE - INSCHRIJVEN
Ontdek de vele mogelijkheden van de Kunstacademie Jabbeke. De Stedelijke Academie Brugge DKO en het Stedelijk Conservatorium Brugge zorgen er samen met de gemeente Jabbeke voor dat je op verschillende plaatsen in de gemeente voor beeldende kunst, muziek en woordkunst-drama terecht kan.

Wil je dus leren tekenen, schilderen, ruimtelijk werk maken, zingen en spelen, spreken en vertellen dan ben je bij de Kunstacademie Jabbeke op de juiste plaats. Leef je creativiteit uit!

De Kunstacademie is verankerd in twee deelgemeenten van Jabbeke, namelijk Varsenare en Jabbeke. Dit jaar vinden de lessen voor muziek en woordkunst-drama in Jabbeke plaats in de twee basisscholen, maar volgend jaar trekken we hopelijk naar één centrale plaats, namelijk het nieuwe “Muziekcentrum”, Kapellestraat 1C.

Voor leerlingen die reeds muziek hebben gevolgd in het JMA Varsenare is er een mogelijkheid om op niveau ingeschakeld te worden in de leergang van het conservatorium. Dit wordt bekeken bij de aanvang van de lessen in september. Na een proefperiode tot 1 november wordt dan beslist of de leerling in die klas kan blijven of anders ingeschaald moet worden.

ACADEMIE-ATELIER JABBEKE - VRIJETIJDSCENTRUM - ATELIER TEKENFILM 6-12 JAAR


Heb jij er altijd van gedroomd om zelf tekenfilms te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In de richting tekenfilm leer je allerlei verschillende tekenfilmtechnieken zoals stop-motion, plasticine-animatie, poppenanimatie, getekende animatie, papiersnitanimatie, noem maar op. Je leert zelf met de computer werken om je tekenfilmpjes beeld per beeld te kunnen opnemen. Tijd om je fantasiewereld leven in te blazen in de richting tekenfilm! De lessen gaan door op woensdag van 13u45 tot 15u35 en op vrijdag van 15u30 tot 17u20.

ACADEMIE-ATELIER VARSENARE - SPC HOF TER STRAETEN - BEELDATELIER 6-12 JAAR


Zin om een kleine kunstenaar te worden? Dan is dit atelier er voor jou! Hier begin je bij het begin: wat is tekenen? Wat is schilderen? Dat leer je met allerlei materialen en tools zoals verf, inkt, krijt, klei, papier-maché, hoofd- en bijkleuren, basisvormen,;;; Ook je fantasie, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen groeien. Daarnaast maak je kennis met een nieuwe, creatieve wereld. De lessen gaan door op woensdag van 13u30 tot 15u20 OF van 15u40 tot 17u30 en op vrijdag van 15u30 tot 17u20.

ACADEMIE-ATELIER JABBEKE - VBS DE KLIMTOREN - MUZIEKINITIATIE 6-7 JAAR


Aan de hand van beweging, spel, imitatie en creatie maken jonge kinderen kennis met de basiselementen van de muziek: maatgevoel, ritme, gehoor, melodie, dynamiek, klankkleur, ... In deze afwisselende lessen komen o.a. zang, ritmische oefeningen en het bespelen van kleine instrumenten aan bod. Indien er veel inschrijvingen zijn, worden een eerste en tweede jaar ingericht. De lessen gaan door op woensdag van 13u tot 14u.

ACADEMIE-ATELIER JABBEKE - VBS DE KLIMTOREN - MUZIKALE EN CULTURELE VORMING VANAF 8 JAAR


De kinderen leren noten lezen, vormen hun gehoor en hun ritmisch gevoel. Ze maken ook op een toegankelijke manier kennis met de muziektheorie. Zo ontdekken ze dat muziek deel uitmaakt van de wereld van kunst en cultuur. In het tweede uur ligt de nadruk meer op het samen zingen en musiceren. In 2.2 wordt de leerstof van 2.1 verder uitgediept. De leerlingen maken o.a. kennis met de fa-sleutel, de toonaarden, de intervallen, enkele Italiaanse termen en nieuwe maatsoorten. Dit alles wordt op een moderne en kindvriendelijke manier aangebracht, waarbij de musiceervreugde centraal staat. De kinderen zingen en klappen om melodie en ritme vorm te geven. De lessen gaan door op woensdag van 14u tot 15u en op zaterdag vn 12u tot 13u.

ACADEMIE-ATELIER VARSENARE - VBS DE WASSENAARD - MUZIEKINITIATIE 6-7 JAAR


Aan de hand van beweging, spel, imitatie en creatie maken jonge kinderen kennis met de basiselementen van de muziek: maatgevoel, ritme, gehoor, melodie, dynamiek, klankkleur, ... In deze afwisselende lessen komen o.a. zang, ritmische oefeningen en het bespelen van kleine instrumenten aan bod. Indien er veel inschrijvingen zijn, worden een eerste en tweede jaar ingericht. De lessen gaan door op woensdag van 10u30 tot 11u30.

ACADEMIE-ATELIER VARSENARE - VBS DE WASSENAARD - MUZIKALE EN CULTURELE VORMING VANAF 8 JAAR


De kinderen leren noten lezen, vormen hun gehoor en hun ritmisch gevoel. Ze maken ook op een toegankelijke manier kennis met de muziektheorie. Zo ontdekken ze dat muziek deel uitmaakt van de wereld van kunst en cultuur. In het tweede uur ligt de nadruk meer op het samen zingen en musiceren. In 2.2 wordt de leerstof van 2.1 verder uitgediept. De leerlingen maken o.a. kennis met de fa-sleutel, de toonaarden, de intervallen, enkele Italiaanse termen en nieuwe maatsoorten. Dit alles wordt op een moderne en kindvriendelijke manier aangebracht, waarbij de musiceervreugde centraal staat. De kinderen zingen en klappen om melodie en ritme vorm te geven. De lessen gaan door op woensdag van 16u30 tot 17u30 en op zaterdag vn 8u30 tot 9u30 (2,1) en op woensdag van 17u30 tot 18u30 en op zaterdag van 9u30 tot 10u30 (2,2).

INSTRUMENTALE LESSEN (in Jabbeke en Varsenare)


Je kan vanaf 2.1 een instrument leren bespelen. Je kan kiezen tussen piano, gitaar, viool, cello, dwarsfluit, klarinet, hobo, saxofoon, slagwerk, accordeon en koper (trompet, bugel, hoorn, trombone en tuba). Maak je keuze bij de inschrijving. Bij voldoende inschrijvingen kunnen wij een uur instrument inrichten. Wij zullen je dan met de lerares/leraar in contact brengen om een lestijd af te spreken. Het is onze bedoeling om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de Muzikale en Culturele Vorming indien mogelijk.

KUNSTACADEMIE JABBEKE - BS PERMEKE - WOORDATELIER 8-11 JAAR


Vlot leren praten en honderduit vertellen in correct Nederlands. Al spelend wordt een hele wereld bij elkaar gefantaseerd. Er wordt een veilige plek gecreëerd om natuurlijk te spreken en te bewegen. De lessen gaan door op donderdag van 16u15 tot 17u15 (2,1 + 2,2 - 8-9 jaar) en op donderdag van 17u15 tot 18u15 (2,3 + 2,4 - 10-11 jaar

KUNSTACADEMIE VARSENARE - VBS DE WASSENAARD - WOORDATELIER 8-11 JAAR


Vlot leren praten en honderduit vertellen in correct Nederlands. Al spelend wordt een hele wereld bij elkaar gefantaseerd. Er wordt een veilige plek gecreëerd om natuurlijk te spreken en te bewegen. De lessen gaan door op maandag van 16u30 tot 17u30 (2,1 + 2,2 - 8-9 jaar) en op maandag van 17u30 tot 18u30 (2,3 + 2,4 - 10-11 jaar

INSCHRIJVEN EN VERDERE INFORMATIE


Voor beeldende kunst:
info@academiebruggedko.be | tel 050 441 170
Online inschrijven via www.academiebruggedko.be

Muziek en woordkunst-drama:
info@conservatorium-brugge.be | tel 050 334 330
Online inschrijven via www.conservatorium-brugge.be

(laatst gewijzigd:6-6-2020)
Nieuws /