VOORSTELLING PROEFPROJECT DIGITAL SIGNAGE JABBEKE
Elke gemeente hecht veel belang aan een gedegen communicatie ten aanzien van haar inwoners. Voor Jabbeke gebeurt dit onder meer via de gemeentelijke website, de sociale mediakanalen, de ActiviteitenAgenda en de gemeentelijke bannerberichten.

Enkele jaren geleden werd bij de gemeente ook gestart met een zogenaamde digital signage-toepassing. Dit zijn de gekende televisieschermen waarmee in de vrijetijdscentra en het gemeentehuis berichten gebracht worden voor de bezoekers. In de loop van de tijd heeft Jabbeke aldus een binnenhuispromotie met een vijftiental schermen op diverse locaties.

Een moderne internet-gebaseerde toepassing van dergelijke schermen laat evenwel ook toe om buiten het gemeentelijk netwerk en de lokalen van de gemeentelijke diensten een dergelijk scherm te plaatsen zonder dat er andere kosten zijn dan deze van het toestel.

Omdat dergelijke digitale schermen voor de buitenomgeving op vandaag nog heel duur zijn en er eigenlijk ook bij de Vlaamse Overheid, wegbeheerder van de gewestwegen, bezwaar is tegen dergelijke plaatsing, zelfs voor gemeentepubliciteit, wordt een andere oplossing gezocht.

Er werd een proefproject uitgewerkt waarbij er een digitaal scherm ter beschik-king wordt gesteld aan de lokale handelszaak. Naast de gemeentelijk ‘content’ wordt er in functie van de zaak, één vierde eigen publiciteit toegelaten.

Het proefproject werd kosteloos aangeboden mits het ter beschikkingstellen van de WIFI-dataverbinding en het engagement om dit dan tijdens de openingsuren van de zaak toe te passen.

De eerste evaluatie van het project is heel positief. Het project wordt aan de gemeenteraad voor bestendiging voorgelegd. Daarbij zal gepoogd worden om een evenwicht te vinden tussen de wensen van de handelszaak (beperkte kosten bij het ter beschikking stellen van de handelsruimte) en de noden van de gemeente (vooral het bereiken van een zo breed mogelijk publiek en het verhogen van de betrokkenheid van inwoners).

Het proefproject werd voorgesteld op maandag 19 maart om 16u in Stock Van Houcke nv, Eernegemweg 44 te Snellegem. Voor de eerste proefopstelling wordt daarnaast voorlopig gewerkt met één scherm per deelkern: restaurant De Wereld is Klein te Varsenare, café-feestzaal De Linde/Les Tzars te Zerkegem, bakkerij Sanders te Jabbeke en café ’t Hoekske te Stalhille.(laatst gewijzigd:20-3-2018)
Nieuws /