INGEBRUIKNAME ONDERGRONDSE GLASCONTAINERS TE VARSENARE
De bovengrondse glasbollen in de dreef van de Hof van Straeten te Varsenare zijn vervangen door ondergrondse glascontainers. De vier nieuwe ondergrondse glascontainers werden via de IVBO geplaatst aan de ingang van de parking bij het Sport- en Cultuurcentrum te Varsenare. De omgevingsaanleg werd uitgevoerd door de dienst gemeentewerken.

De ondergrondse glascontainer vervangt een traditionele glasbol en kost ongeveer 8000 euro. Door een tussenkomst van FostPlus werden de 4 containers uiteindelijk geplaatst voor een prijs van 12.000 euro.

De ondergrondse glascontainer heeft een oppervlakte van 2 op 2 meter en er staan twee inwerpbuizen op. De ene voor wit glas, de andere voor gekleurd glas.

De nieuwe ondergrondse modellen bieden enkele belangrijke voordelen in vergelijking met de traditionele glasbollen. Doordat de container zich ondergronds bevindt, is er aanzienlijk minder geluidshinder, en ook de visuele hinder is op deze manier beperkt.

Uit ervaring met ondergrondse containers is gebleken dat mensen minder sluikstorten rond de kleinere inwerpzuilen van de containers. De containers zijn ook een stuk gebruiksvriendelijker voor rolstoelgebruikers.(laatst gewijzigd:17-3-2018)
Nieuws /