KASTELEN EN ABDIJEN IN HET BRUGSE OMMELAND
Het Brugse Ommeland ademt geschiedenis. Meer dan honderd kastelen verstoppen er zich diep in de bossen. En authentieke abdijen maken al eeuwenlang ongestoord deel uit van het historische decor. In 2017 wordt dit bijzondere erfgoed, samen met de vele verhalen die eraan verbonden zijn, in de kijker geplaatst tijdens het jaar rond kastelen en abdijen.

Fietsroutes langs kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland


Speciaal voor het themajaar ‘Kastelen en Abdijen’ stippelde Westtoer vijf gratis fietsroutes uit op het fietsnetwerk Brugse Ommeland, dit om de talrijke adellijke buitenverblijven en abdijsites in de regio per fiets te kunnen verkennen. De knooppunten en routekaartjes vind je op www.brugseommeland.be. De routes zijn 30 tot 50 kilometer lang. Er is keuze tussen een route door de Kasteelbossen, het Landschapspark Bulskampveld en het Houtland. Fietsen langs rust- en stilteplekjes kan via de Twee Abdijenroute of de Polderbedevaartroute.

Uitgifte nieuw kastelenboek


Wie met kennis van zaken op pad wil, kan eerst eens het boek “Steenrijk en Begeesterd - Kastelen en Abdijen in het Brugse Ommeland” van de hand van historica Véronique Lambert lezen. Dit boek uitgegeven door de Provincie West-Vlaanderen neemt je mee voor een tocht door meer dan duizend jaar geschiedenis. Je ontdekt de mooiste kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland en maakt kennis met hun architecten, bouwheren en bewoners. In het boek staan ook de vijf fietstochten die je naar de toplocaties brengen. Het hele werk is ook doorspekt met leuke anekdotes, vertellingen, illustraties en interviews.

Het boek is te koop bij de dienst onthaal in het gemeentehuis (prijs 15 euro) en is ook verkrijgbaar in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan van Eyckplein 2 te Brugge of via www.west-vlaanderen.be/webshop.(laatst gewijzigd:4-10-2017)
Nieuws /