VOORLOPIGE EINDE VOOR PROEFPROJECT MARKTVERVOER SENIOREN EN MINDERVALIDEN

Wegens beperkt succes wordt het proefproject 'vervoer senioren en mindervaliden naar de wekelijkse markt' tijdelijk stopgezet. Een herneming wordt evenwel als mogelijkheid voor de toekomst behouden.


Wekelijks kan er op vrijdagmorgen vanaf 8 uur genoten worden van de lokale markt in de Dorpsstraat te Jabbeke. Voor velen is dit een uitgelezen moment om niet alleen boodschappen te doen, maar vaak is het ook een warm weerzien met vrienden, kennissen of familie. Niet iedereen is evenwel in de mogelijkheid om zich te verplaatsen.

Om iedereen de mogelijkheid te kunnen bieden om de wekelijkse markt te bezoeken, werd vanaf 13 oktober gestart met een proefproject waarbij de senioren en mindervaliden gebruik kunnen maken van gemeentelijk transport vanuit alle deelkernen.

Het gemeentelijk vervoer van de opstappunten per deelkern naar de wekelijkse markt en de terugrit is een gratis dienstverlening van de gemeente Jabbeke voor mindervaliden en senioren. Het gaat hierbij enkel om inwoners van de gemeente Jabbeke en haar deelkernen. Voor dit transport hoeft er niet ingeschreven te worden op voorhand. De opstapmomenten zijn:

  • Zerkegem - tussen 9u39- 9u44 - parking hoek Bekegem- en Vedastusstraat
  • Snellegem - tussen 9u51- 9u56 - parking hoek Bosweg en Oostmoerstraat
  • Varsenare - tussen 10u01- 10u06 - parking hoek kerk en Oude Dorspweg
  • Stalhille - tussen 10u23- 10u28 - ter hoogte van Bakkerij Dewitte

Let wel: voor het terugkeermoment wordt er verzameld op de parking langs de Constant Permekelaan tegenover de Hugo Verrieststraat. De opstapmomenten voor de terugkeer vinden plaats tussen 10u34 en 11u05 naar de deelgemeenten Zerkegem, Snellegem en Varsenare en tussen 11u44 en 11u49 naar de deelgemeente Stalhille.

Mocht u hieromtrent alsnog vragen hebben, aarzelt u dan niet contact op te nemen met Sven De Brabander (sven.debrabander@jabbeke.be - 0496/59 51 41) of Stefaan Desmedt (stefaan.desmedt@jabbeke.be - 0496/59 51 13).(laatst gewijzigd:26-1-2018)
Nieuws /