OFFICIËLE OPENING HONDENSPEELWEIDEOp zaterdag 25 maart eerstkomende wordt de hondenspeelweide om 11u officieel geopend. Inschrijven kan via gemeentehuis@jabbeke.be vóór 23 maart met vermelding van het aantal aanwezige personen en het aantal honden.

PROGRAMMA


  • 11u05: Toespraak Schepen van Leefmilieu Claudia Coudeville
  • 11u15: Officiële opening door burgemeester Daniël Vanhessche
  • Officiële ingebruikname van de hondenspeelweide door de aanwezige honden, waarna aan de aanwezigen een drankje wordt aangeboden.

KORTE DUIDING


De hondenspeelweide in Jabbeke is gelegen aan het Vlamingveld tegenaa de vrachtwagenparking. Het ingerichte perceel is 2016m² groot. De bestaande perceelsindeling met natuurlijke houtwallen en bestruiking is aangehouden. Er is ondertussen wel nog een omheining van circa 400m in kastanjehout met een hoogte van 1,1m bijgekomen. De realisatie van een hoofdtoegang en een diensttoegang is uitgevoerd.

Wie een hond als kameraad heeft, moet deze toch regelmatig uitlaten. In principe dient het baasje zijn trouwe viervoeter bij het uitlaten aan de leiband te houden. De hond kan bijgevolg niet vrij rondlopen. Dit kan wel bij een hondenspeelweide. Deze weide is omheind waardoor de hond niet zomaar weg kan en daar dus vrij kan rondlopen. Een manier waarbij de hond leert socialiseren door contact met andere honden.

Natuurlijk zal er ook een gebruikersreglement van toepassing zijn, waarbij bepaald wordt dat zieke, loopse, gewonde of bijtgrage honden niet worden toegelaten. Elke hond dient een halsband te dragen en de uitwerpselen van de hond dienen door het baasje onmiddellijk worden opgeruimd.

Binnenkort zal je dus je viervoeter in een rustige en groene omgeving vrij kunnen laten rondlopen.

Bekijk hier het reglement van de hondenspeelweideNieuws /