GEMEENTE JABBEKE STEUNT SCHRIJFMARATHON AMNESTY INTERNATIONAL
Ieder jaar in december levert Amnesty’s Schrijfmarathon wereldwijd honderdduizenden brieven, solidariteitskaartjes en handtekeningen op. Met als enig doel: rechtvaardigheid eisen voor mensen van wie de basisrechten geschonden werden. Ook in deze ongewone tijden kan je je onbeperkt inzetten voor mensenrechten.

WAT IS DE SCHRIJFMARATHON?

Elk jaar rond december klimt men bij Amnesty in de pen. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

HOE KUN JE MEEDOEN?

In België worden in het hele land door vrijwilligers Schrijfmarathons georganiseerd. Sommige mensen houden schrijfacties in de huiskamer, met buren of vrienden. Anderen pakken het grootser aan door een schrijftafel neer te zetten op hun werk, sportclub of kerk.

WAT IS HET NUT VAN BRIEVEN SCHRIJVEN?

Amnesty voert jaarlijks actie voor honderden mensen. Hun zaken zijn belangrijk en urgent, en we hebben er voldoende betrouwbare informatie over. Voor de Schrijfmarathon kiezen we tien mensen uit voor wie wij speciale aandacht vragen. Vaak helpt die extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor gerechtigheid.

Meedoen aan de Schrijfmarathon is gratis. Waar je wel zelf voor moet zorgen zijn enveloppen en postzegels. Je kunt aan de deelnemers van jouw schrijfactie een kleine vergoeding vragen om de kosten te denkken.

Organiseer je zelf een schrijfactie waar veel brieven worden geschreven, waardoor de portokosten hoog zijn, dan kan Amnesty je een deel hiervan vergoeden. Alle informatie kun je vinden op https://www.amnesty-international.be/schrijfmarathon.(laatst gewijzigd:7-12-2020)
Nieuws /