NIEUWE DIENSTVERLENING STUDIE- EN OPVOEDINGSONDERSTEUNING
OCMW Jabbeke is gestart met studie- en opvoedingsondersteuning als nieuwe dienstverlening voor kinderen van de derde kleuterklas en de eerste jaren van het lager onderwijs. Deze dienstverlening gebeurt in samenwerking met vzw De Katrol, waarbij Laura Moerman voor OCMW Jabbeke fungeert als ankerfiguur.

OCMW Jabbeke wil via dit samenwerkingsverband ouders en hun kinderen ondersteunen bij het uitvoeren van hun schooltaken. Het eerste contact verloopt via een ankerfiguur. Voor de effectieve ondersteuning wordt samengewerkt met studenten uit de lerarenopleiding of sociaal/pedagogische opleidingen.

VOOR WIE IS DE ONDERSTEUNING BEDOELD?

De studie- en opvoedingsondersteuning is bedoeld voor kinderen van de derde kleuterklas en leerlingen uit de eerste jaren van het lager onderwijs.

Heeft je kind het moeilijk of is het niet altijd duidelijk wat er op school gebeurt of wat de school van je verwacht? Wil je als ouder sterker worden in het helpen van je kind bij het schoolwerk en/of kun je wat meer steun gebruiken bij de opvoeding van je kinderen? Voel je je soms wat onzeker bij alles wat met de school of opvoeding van jouw kind te maken heeft?

Neem dan zeker even contact op met Ankerfiguur Laura Moerman (050/81 01 82 - laura.moerman@jabbeke.be).

WAAR VOOR STAAT HET SAMENWERKINGSVERBAND?

Het samenwerkingsverband met vzw De Katrol richt zich voornamelijk naar kwetsbare gezinnen. Samen al spelend en op een creatieve manier leren, samen zorgen voor betere schoolresultaten en zorgen dat jouw kind met een goed gevoel naar school gaat!

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Jij of iemand die je kent, neemt contact op met de ankerfiguur Laura Moerman (050/81 01 82 - laura.moerman@jabbeke.be). De ankerfiguur komt kennis maken met jullie en geeft je uitleg over de werking van vzw De Katrol. Jullie beslissen of jullie al dan niet wensen in te stappen in het project.

We luisteren naar de ouders, als belangrijkste opvoeder, en naar je kind. Daarna komt de ankerfiguur langs met een student om kennis te maken. Deze student komt 2 keer per week thuis helpen met het schoolwerk en dit voor een periode van 3 maanden.

Waneer jullie met vragen zitten of om te kijken of de studieondersteuning goed loopt, komt de ankerfiguur langs. Tijdens de ondersteuning verwachten we dat er minstens één ouder thuis is.

Deze dienstverlening is volledig gratis.

GEËNGAGEERDE STUDENTEN STEEDS WELKOM

Ben je op zoek naar een boeiende lintstage en zit je in het 2e of 3e jaar van een sociaal-pedagogische richting of lerarenopleiding? Ben je creatief en kan je goed overweg met kinderen en wil je graag iets betekenen voor kwetsbare gezinnen of allochtonen?

Neem dan zeker eens contact op met Ankerfiguur Laura Moerman (050/81 01 82 - laura.moerman@jabbeke.be).(laatst gewijzigd:29-7-2016)
Nieuws /