OPEN MONUMENTENDAG - EXCLUSIEF BEZOEK AAN KASTEEL VAN SNELLEGEM
Op zondag 11 september 2016 is het weer zover. Al voor de 28ste keer is het dan Open Monumentendag.

In het kader van dit jaarlijkse monumentenfeest wordt in Jabbeke voor de eerste maal aan het publiek de mogelijkheid geboden om het domein van het kasteel van Snellegem te bezoeken : er worden door gidsen van Natuurpunt en de heemkundige vereniging Studiekring Van Maerlant rondleidingen gegeven in het romantisch kasteelpark en in het koetsenhuis.

Ook het exterieur van het kasteel dat in de jaren 1870 in neo-Lodewijk XIII-stijl werd gebouwd, zal van dichtbij kunnen worden bewonderd. Een unieke kans dus om de schoonheid van dit privédomein, waar thans de internationaal bekende antiquair Paul De Grande zijn antiekzaak runt, te kunnen ontdekken.

Bezoek enkel mogelijk onder begeleiding van gidsen en na reservatie (vanaf maandag 29 augustus - contacteer dienst onthaal op nummer 050/81 02 11).

Gelet op de beperkte parkeermogelijkheden aan het kasteeldomein worden bezoekers aangeraden om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Wie toch met de wagen wenst te komen, kan parkeren aan de picknickhoek ter hoogte van Gistelsteenweg-Halfweghuisstraat; het kasteel is gelegen 400 m. verderop, aan de overzijde van de fietsbrug over de autoweg E40.

Wie verder wenst te ontdekken welke monumenten in de buurt nog meedoen aan Open Monumentendag 2016 kan hiervoor terecht op de campagnewebsite van Open Monumentendag(laatst gewijzigd:5-9-2016)
Nieuws /