HERZIENING VAN HET FIETSNETWERK WEST-VLAANDEREN
Vanaf 1 oktober is Westtoer gestart met de werkzaamheden voor het nieuwe fietsnetwerk. Dit betekent dat fietsers bij het gebruik van het fietsnetwerk ernstige hinder kunnen ondervinden tussen oktober 2015 en maart 2016.

Op www.westtoer.be/nieuwfietsnetwerk kunt u alle informatie over het nieuwe fietsnetwerk vinden en kunt u er de werkzaamheden op de voet volgen. U komt er tevens te weten waar er nog kan gefietst worden met de bestaande knooppunten en kaarten, waar er al kan gefietst worden met de nieuwe knooppunten en waar er gewerkt wordt.

Vanaf 26 maart 2016 is het nieuwe fietsnetwerk volledig klaar en zullen de nieuwe fietsnetwerkkaarten beschikbaar zijn.

Waarom herziet Westtoer het fietsnetwerk?

10 jaar na de start van het knooppuntennetwerk is er veel veranderd. De fietser is geëvolueerd (betere en snellere fietsen, steeds vaker elektrisch) maar ook de infrastructuur is verbeterd (nieuwe vrijliggende fietspaden en oude spoorbeddingen, nieuwe fietsbruggen en -tunnels,…). Het nieuwe netwerk speelt hierop in. Westtoer heeft de voorbije jaren bewust afgezien van wijzigingen omdat de netwerkkaarten bijzonder veel gebruikt worden en wijd verspreid zijn. Maar nu, na 10 jaar, is een grondige vernieuwing noodzakelijk om het netwerk klaar te maken voor het volgende decennium.

Wat verandert er aan het fietsnetwerk?

Het nieuwe fietsnetwerk wordt 275 kilometer langer en er komen 392 knooppunten bij. De knooppunten worden hernummerd, de bewegwijzeringsborden worden vernieuwd en de palen krijgen een QR-code. Meer dorpen, natuurgebieden, bezienswaardigheden en autovrije fietspaden worden opgenomen in het netwerk. Het nieuwe fietsnetwerk biedt nog meer fietsmogelijkheden en wordt nog veiliger en aantrekkelijker.(laatst gewijzigd:16-2-2016)
Nieuws /