JABBEKE OPENT VENSTERS OP HET LANDSCHAP
Jabbeke is gelegen tussen 5 grote natuurgebieden die verspreid liggen op het grondgebied van de gemeente. Het gaat hier in het bijzonder over het Vloethemveld, de Maskobossen, de Hoge Dijken, de Schobbejak en de Meetkerkse Moeren. Stuk voor stuk zijn dit grote delen natuur die hun eigen stempel drukken op het landschap met elk hun typische kenmerken en troeven.

Toch wordt er vastgesteld dat deze groene zones lokaal nog te weinig bekend zijn. Om de draagkracht te vergroten en de bewustwording voor de plaatselijke natuur in onze gemeente verder te promoten aan de eigen inwoners en de talrijke toeristen werden grote ‘vensters’ opgemaakt. De borden zullen geplaatst worden op goed uitgekozen locaties in de omgeving van het Vloethemveld, het Maskobos, de Schobbejak en de Meetkerkse Moeren. Deze ‘vensters’ zijn als het ware het visitekaartje om het voorliggende landschap te voet of met de fiets te ontdekken.

In 2014 werd door de Vlaamse Landmaatschappij een oproep gedaan tot het indienen van Quick-win projecten. Een Quick-win is een kleinschalig project dat het toerisme in de gemeente ten goede komt en dat gelegen is in de gemeenten langs de Groene Fietsgordel Brugge. De gemeente Jabbeke diende 3 projecten in, 'Vensters op het landschap' is er één van. De overige 2 zijn: plaatsen van fietsoplaadpunten en de aanlegsteiger Nieuwege. Door de Vlaamse Landmaatschappij werd voor 50% tussengekomen in de kosten van het project.

De borden werden in overleg met Natuurpunt Jabbeke, het Regionaal Landschap Houtland en de gemeente opgemaakt. Op de foto is er de inhuldiging van het venster bij de Schobbejak.
(laatst gewijzigd:5-10-2015)
Nieuws /