MMC JABBEKE ZOEKT VRIJWILLIGER-CHAUFFEURS
Een groeiende dienst, steeds meer cliënten, maar nog té weinig vrijwilligers om het allemaal rond te krijgen. Dé uitdaging voor MMC Jabbeke is nog meer vrijwilligers te vinden. Heeft u zin om zich vrijwillig te engageren, dan is deze dienstverlening misschien iets voor u.

WAT DOET DE MINDERMOBIELENCENTRALE (MMC)?

Met deze dienst richt het OCMW zich tot inwoners met verplaatsingsproblemen en biedt hiervoor een oplossing aan. Deze dienstverlening laat toe de mensen uit hun sociaal isolement te halen. Het vervoerde cliënteel zijn veelal oudere personen of mensen met een beperking. Er kunnen ritten aangevraagd worden voor diverse bestemmingen: het brengen van familiebezoek, het doen van boodschappen, een kappersbezoek, een bezoek aan de dokter, …

ZIJN ER VOORWAARDEN OM VRIJWILLIGER-CHAUFFEUR TE WORDEN? EN WELKE VOORWAARDEN GELDEN VOOR DE CLIËNT?

De chauffeurs dienen te beschikken over een rijbewijs en een eigen wagen, en bereikbaar zijn hetzij telefonisch hetzij via mail.De voorwaarden voor de cliënt zijn: een laag inkomen en een beperkte mobiliteit.

ONTVANGT DE CHAUFFEUR EEN VERGOEDING?

Voor alle duidelijkheid, de chauffeur bepaalt zelf wanneer hij/zij wil of kan rijden. Voor elke gereden kilometer (dus van zodra de chauffeur thuis vertrekt, tot zijn/haar terugkeer thuis) ontvangt hij/zij een onkostenvergoeding van €0,35/km. Deze vergoeding is niet belastbaar.

HOE STAAT HET MET DE VERZEKERING?

De MMC heeft een aantal verzekeringen aangegaan: een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, een omniumverzekering voor de auto van de vrijwilliger alsook een verzekering lichamelijke ongevallen voor de chauffeurs en voor de cliënt. Daarnaast wordt de verzekering van de chauffeur verwittigd dat hij als vrijwilliger rijdt voor derden.

IS HIERMEE ALLES GEZEGD?

Zeer zeker niet. Als vrijwilliger krijg je de gelegenheid je in te zetten voor je medemens, en dit laat niemand onberoerd. Ook krijg je de kans om zeer interessante mensen te ontmoeten. Tijdens jouw opdracht kan je bovendien rekenen op de professionele ondersteuning van de OCMW-medewerkers. Tweejaarlijks is er een vergadermoment waarop alle mogelijke problemen kunnen besproken worden.

En niet onbelangrijk, regelmatig zie je de collega-chauffeurs, en ga je eigenlijk deel uitmaken van een groep vrienden. Zelden ontbreekt iemand op onze jaarlijkse uitstap en etentje voor chauffeurs en partner. U wordt uitgenodigd naar de nieuwjaarsviering, OCMW-activiteiten, en andere initiatieven. Kortom, u zorgt voor onze mensen en wij zorgen voor u!

OVERWEEGT U DEZE UITDAGING OF WENST U MEER INFO?

Neem dan contact op met Inge Welvaert, verantwoordelijke MMC Jabbeke, OCMW Jabbeke, Caverstraat 16, 8490 Jabbeke, tel. 050/81.01.89, inge.welvaert@jabbeke.be(laatst gewijzigd:15-6-2015)
Nieuws /