GEVOLGEN RAMP TSJERNOBYL NA DERTIG JAAR NOG NIET VERTEERD
Dertig jaar geleden deed zich de kernramp voor in het Oekraïense stadje Tsjernobyl. Deze ramp zorgt op vandaag nog altijd voor ongezonde levensomstandigheden voor de kinderen uit de streek rond Gomel in Wit-Rusland. Om deze kinderen te helpen organiseert Tsjernobylkinderen, Hoop voor de Toekomst vzw jaarlijks opnieuw gezondheidsvakanties in onze gemeente en West-Vlaanderen. De kinderen komen de strenge winter veel beter door als ze hier een maand buiten kunnen spelen en gevarieerder eten.

Om de aandacht te blijven vestigen op deze grote ramp en om de werking in de kijker te plaatsen is er in juni, juli en augustus een tentoonstelling in de bibliotheek te Jabbeke. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Daarnaast is er op zaterdag 4 juli in het Vrijetijdscentrum Jabbeke de boekvoorstelling van 'Silent Witnesses' - Three decades after Chernobyl's nuclear disaster’. Het fotoboek werd samengesteld door wetenschappers Hans Wolkers en Daan Kloeg.

De boekvoorstelling in samenwerking met gemeente Jabbeke omvat een boeiende. Aangrijpende en afwisselende lezing over hun ervaringen in Tsjernobyl. Inschrijven is gewenst en kan via annick@tsjernobylkinderen.be of via 0474/51 50 40.(laatst gewijzigd:3-6-2015)
Nieuws /