VIA DE BIBLIOTHEEK E-BOEKEN LENEN OP JE TABLET
Op woensdag 7 mei 2014 startten de vier bibliotheken van Jabbeke met de ‘E-boeken in de Bib’. Vanaf dan kunnen de leden in de vier bibliotheeklocaties terecht voor het lenen van e-boeken. Dit project is een samenwerking van de Vlaamse projectorganisatie Bibnet en 213 andere Vlaamse bibliotheken.

Voor het lezen van e-boeken heeft de lezer een app nodig. Deze app is gratis en werkt voorlopig enkel op Androidtoestellen (vanaf juni ook op Apple, voorlopig niet op Windows-toestellen). De lezer kan de app downloaden via Google Play. De app bevat een comfortabele leesomgeving, een etalage met sorteerfunctie en een persoonlijke boekenplank. Met een persoonlijke login kan de lezer niet alleen lezen, maar ook de leen-termijn in het oog houden en controleren welke e-boeken hij of zij heeft geleend.

Vanaf mei 2014 kan je via de bibliotheek e-boeken lenen op je tablet. Het gaat om een startcollectie van ruim 400 titels. Voor 5 euro kan je 3 boeken lenen, telkens voor een leentermijn van 4 weken.WELKE BOEKEN ?


De Vlaamse startcollectie bestaat uit ruim 400 titels afkomstig van 6 uitgeverijen.
Bekijk het aanbod op e-boeken.bibliotheek.be

WELKE TABLET ?


In eerste instantie kan enkel via Android-tablets toegang verkregen worden tot de e-boeken. Vanaf juni 2014 zullen ook Apple-toestellen hun eigen app kunnen downloaden en volop e-lenen.

HOE ?


stap 1
stap 2
stap 3
stap 4
stap 5
ga naar de website mijn bibliotheek en registreer je
koop in de bib e-boekenkaart (5 euro voor 3 e-boeken)
geef de code van je e-boekenkaart in om je leentegoed toe te voegen
download de gratis e-boeken-app (voorlopig enkel android)
kies een e-boek in de app, en je kan onmiddellijk beginnen lezen

TIP

: je leentegoed blijft 1 jaar beschikbaar, pas na lenen van een boek start de leentermijn van 4 weken.

info via 050/810.160 of : bibliotheek@jabbeke.be(laatst gewijzigd:7/05/2014)
Nieuws /